FAQ

Vragen over Webhero Bookings? Bekijk de lijst met vaak voorkomende vragen over onze Cloud Software en vind de antwoorden op al je vragen. 

Geen antwoord gevonden? Contacteer ons gerust via het nummer 016 66 14 32.

Webhero

Hebben jullie een kantoor?

Absoluut. Op het adres Grauwmeer 1, 3001 Heverlee vind je het Officenter complex. Webhero heeft er een prachtig kantoor waar we met ons team bouwen aan onze software platformen voor websites, webshops, SEO, e-mail marketing en onze Booking-tool.

Neem gerust eens een kijkje op onze website:

De beveiliging & hosting

Moet ik mijn boekingspagina nog zelf hosten?

Neen, de hosting van Webhero Bookings loopt volledig via Webhero.

Beschikbaarheid en beveiliging

Jouw boekingspagina is veilig en beschikbaar

Webhero is de digitale held van zelfstandigen en kleine ondernemingen. Het is ons doel om bedrijven online meer klanten en dus meer omzet te bezorgen. Dat kan alleen als ons platform betrouwbaar en veilig is. Security en uptime is voor ons dan ook absolute topprioriteit.

Beschikbaarheid

Het Webhero-platform heeft jaarlijks een uptime van 99,9%. Dit wordt constant gemonitord zodat we bij problemen direct actie kunnen ondernemen. In noodgevallen wordt ons team automatisch op de hoogte gebracht. Ondervind je toch technische problemen? Contacteer dan zeker onze support, we behandelen en antwoorden alle meldingen zo snel mogelijk.

Beveiliging

Alle gegevens verlopen via een SSL-versleutelde verbinding, zowel via je beheermodule als via de domeinnaam van je eigen Booking-tool. Op die manier worden wachtwoorden en andere data onleesbaar gemaakt voor verzending en kunnen ze onderweg niet opgepikt en gelezen worden.

In samenwerking met twee gespecialiseerde beveiligingsfirma's wordt Webhero geregeld getest om potentiële zwakke plekken te vinden en te elimineren.

Hosting en infrastructuur

Webhero gebruikt de diensten van TransIP, Google Cloud Storage en Amazon Web Services, telkens op servers in de Europese Unie. Daardoor is onze infrastructuur geaccrediteerd voor de ISO-normen en GDPR-wetgeving.

Welke browsers worden ondersteund?

Webhero ondersteunt telkens de twee recentste versies van Google Chrome, Firefox en Safari, alsook telkens de twee recentste OS-versies. Om ervoor te zorgen dat je boekingspagina's en beheermodule optimaal werken, raden we aan om uw browser bij te werken naar de meest recente versie.

De licentie

Zijn er écht geen vaste kosten?

Er zijn absoluut geen vaste kosten. Na registratie kan je gratis en onbeperkt gebruik maken van onze Booking-tool. Wij vragen enkel een kleine fee aan jouw klant tijdens het afrekenen. Hierdoor hebben jullie nooit kosten aan Webhero. 

Jouw deelnemer betaalt bij de check-out een verwerkingskost van 2,5%, afgerond per halve euro, met een minimum van €1,50 en een maximum van €30. 

Concreet

 • Als een booking 10 euro kost, betaalt jouw deelnemer 11,5 euro. (minimum fee van 1,5 euro)
 • Als een booking 100 euro kost, betaalt jouw deelnemer 102,5 euro. (2,5% van 100 euro = 2,5 euro)
 • Als een booking 200 euro kost, betaalt jouw deelnemer 205 euro. (2,5% van 200 euro = 5 euro)
 • Als een booking 1000 euro kost, betaalt jouw deelnemer 1030 euro. (maximum fee van 30 euro)


B2B facturatiemodule

Ook inclusief de B2B facturatiemodule blijft het gebruik van onze software volledig gratis voor jouw organisatie. Voor de 'activiteiten' waar de B2B optie geactiveerd is, hanteren we een administratieve fee van 3,5%.

Hoe lang zijn de contracten?

Eenvoudig: Wij hebben geen contracten en geen maandelijkse abonnementen. De tool is gratis en je gebruikt het wanneer en voor zo lang je zelf wil.  

Is er een minimale contract duur?

Nee! Hoewel we graag nog vele jaren met je willen samenwerken, zit je bij Webhero nooit vast aan een langetermijnverplichting. Je kan op elk moment je account stopzetten en afsluiten. 

Kan ik mijn account op elk moment opzeggen?

Uiteraard. We hebben geen langdurig contract en geen abonnementskosten. Je kan dus eenzijdig en op elk moment je account afsluiten. 

Webhero Bookings Cloud Software

Wat is Webhero Bookings?

Webhero Bookings biedt een Cloud Software aan waarmee dynamisch complexe boekingsformulieren kunnen aangemaakt worden. Deze kunnen gebruikt worden om reizen te verkopen, maar evengoed voor sportkampen of congressen.

Webhero Bookings maakt het leven van organisatoren eenvoudiger. Het automatiseert reservaties, online betalingen, wachtlijsten, e-mail communicatie,... 

Maar we maken ook het leven van de deelnemers gemakkelijker dankzij een eenvoudig boekingssysteem dat gekoppeld is aan online betalen. Ouders kunnen vanuit één familie account bijvoorbeeld boeken voor verschillende deelnemers. 

Hoe kan ik Webhero Bookings testen?

 1. Maak gratis en in enkele seconden je persoonlijke account aan
 2. Log in in het systeem en start met het maken van een formulier om boekingen te ontvangen.
 3. Koppel je Mollie account zodat je betalingen kan ontvangen.
 4. Publiceer je formulier en ontvang je eerste inschrijvingen binnen het uur.

OF

Bekijk en lanceer jouw project samen met Karlien.
Je kan hier gemakkelijk en wanneer het voor jou past een afspraak inplannen.

Hoe log ik in in mijn beheermodule?

De algemene url om in te loggen in de beheermodule van Webhero Bookings is:

https://app.bedrijfsnaam-bookings.com/login

*Bedrijfsnaam = hier komt dus jouw bedrijfsnaam. 

Kan je jouw url niet meer vinden? Aarzel niet om ons te contacteren!

Hoe kan ik de koppeling met Mollie maken voor online betalingen?

Ga in je Webhero Bookings beheermodule naar account (rechts bovenaan) en kies voor ‘instellingen’.

Je zal een pop-up zien verschijnen waarin vermeld staat dat je Mollie account nog niet gekoppeld is. Klik in de pop-up op de groene knop ‘Koppel nu’.

Als je al een Mollie account hebt (en ingelogd bent), zal je deze automatisch zien verschijnen en kan je verder met de koppeling. (Het kan zijn dat je eerst zal moeten inloggen met je logingegevens van Mollie voordat je verder kan met je account te koppelen.)

Indien je nog geen Mollie account hebt, kan je deze zeer gemakkelijk opstarten via www.mollie.com. Volg hiervoor onze handleiding: Mollie account aanmaken.

Kan ik Webhero Bookings Cloud Software in alle landen gebruiken?

Ja, je kan inschrijvingen ontvangen vanuit alle landen ter wereld. 

Belangrijk: De prijzen bij Webhero Bookings worden enkel in Euro gepubliceerd, en via het betaalplatform Mollie kan je enkel betalen in Euro. 

Je kan dus wel degelijk een boeking ontvangen vanuit USA, maar die persoon moet betalen in Euro. 

Kan ik werken met voorschotten?

Er kan gekozen worden om voor een activiteit met een voorschot te werken. Dat wil zeggen dat klanten in de laatste stap tijdens het boeken slechts een stukje van het totaalbedrag dienen te betalen. Het te betalen voorschotbedrag kies je zelf.

Later ontvangen ze een automatische mail met een betaallink om het resterende saldo te betalen. Wanneer dit dient te gebeuren bepaal je ook zelf. Een herinnering zal vanaf dan om de 5 dagen verstuurd worden zolang het resterende saldo niet betaald is.

Kan ik werken met wachtlijsten?

Wanneer je event vol zit, kan je gaan werken met wachtlijsten. De deelnemers kunnen zich hiervoor dan laten registreren.

Wanneer er door annulaties of extra capaciteit toch opnieuw een plek vrijkomt, kan de beheerder iemand op de wachtlijst de kans geven om met een betaling zijn boeking definitief te maken.

Kan ik werken met kortingscodes?

Er kunnen manueel kortingscodes aangemaakt worden, of je kan kiezen om er per boeking automatisch een te laten genereren.

Je kan elke korting koppelen aan 1 of meerdere periodes zodat ze enkel bij het boeken van die periodes toepasbaar zijn.

Een kortingscode geeft recht op een éénmalige korting. Indien tijdens het boeken de waarde van de kortingscode gelijk is aan het totaal te betalen bedrag, is de status van de boeking in orde. Als de waarde van de kortingscode groter is, vervalt het resterende bedrag.

Indien tijdens het boeken door een korting het te betalen bedrag kleiner wordt dan het eventueel ingestelde voorschot, dient onmiddellijk het saldo betaald te worden.

Kan ik werken met gereserveerde plaatsen?

Ja, je kan per activiteit gereserveerde plaatsen instellen.
Zo kan je dus een aantal plaatsen reserveren zodat deze niet geboekt kunnen worden door andere deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld goed zijn voor groepen/bedrijfsactiviteiten,.. 

Kan ik de formulieren integreren in onze eigen website?

Via een hyperlink kan onze Cloud Software gekoppeld worden aan elke website. Webhero Bookings kan ook verwerkt worden achter een ‘call to action’.

Kan ik een e-mail versturen naar meerdere boekingen tegelijk?

Jazeker. Bij “Boekingen” kan je nu 1 of meerdere boekingen selecteren en in bulk een e-mail sturen vanuit de beheermodule. Handig om laatste info te verzenden of manuele herinneringen te sturen naar jouw klanten.

Hiervoor klik je aan de linkerzijde op 'boekingen' en vervolgens duid je in de linkse kolom ofwel bovenaan het vinkje aan waardoor alle boekingen automatisch worden geselecteerd voor jou. Ofwel kan je gewoon iedere boeking die een mail mag ontvangen aanduiden. Vervolgens klik je rechts bovenaan op 'verzend e-mail'.


Nadien kan je de e-mail invullen zoals gewenst en verzenden.

Kunnen er meerdere personen tegelijk ingeschreven worden voor een event?

Ja, je kan per activiteit instellen hoeveel deelnemers er maximum ingeschreven kunnen worden. De hoofdboeker kan dan voor de deelnemers de boeking voltooien.

Wat is het verschil tussen 'prijs' en 'prijs per deelnemer' ?

Je kan bij een activiteit kiezen om een algemene prijs in te stellen voor de activiteit maar eventueel ook voor een (bijkomende) prijs per deelnemer.

Een voorbeeld?

 • Activiteit: Glamping
 • Algemene prijs tent voor 4 personen: €150
 • Prijs per deelnemer: €25 voor ontbijt

Kan de boeking nog gewijzigd worden na betaling?

Klanten kunnen hun boeking zelf niet wijzigen aangezien ze geen account hebben. De organisator van het evenement kan de boeking wel nog wijzigen. Klanten dienen dus even contact op te nemen met de organisator van het evenement.

Verstuurt het systeem ook automatisch een factuur naar de boeker?

Onze B2B facturatiemodule genereert automatisch facturen.
Je kan voor specifieke boekingen facturen laten genereren die de boeker automatisch ontvangt per mail.


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x